In groep 1b/2 beginnen we elke dag in de kring, met 28 kinderen en de juf.

We bidden, zingen en luisteren naar een Bijbelverhaal. We vertellen aan elkaar wat we hebben beleefd. En nog veel meer…….

We werken met leuke thema’s. Dan maken we daar knutselwerkjes van, horen verhalen, leren liedjes en doen ook reken- en taalspelletjes en de gymles heeft hetzelfde onderwerp als het thema.

-We kwamen veel te weten over afval. Bijvoorbeeld dat er veel verschillend afval is. We weten nu hoe en waarom we ons afval moeten scheiden. Van afval kan vaak iets nieuw gemaakt kan worden. In de klas sorteren we het afval in: papier, gft, plastic en restafval. Glas gooien we ook niet bij het restafval, maar daarvan hebben we eigenlijk nooit afval.

-Het volgende thema was de boerderij. We maakten een uitstapje naar Schellach. Daar konden we in het echt zien waarover we hadden gewerkt en geleerd. We mochten kijken hoe kaas wordt gemaakt en we mochten zelf het plastic laagje op de kaas smeren.

-We werken nu over de post. We maken brievenbussen en ontwerpen zelf postzegels. Ook maken we elk een brief die in een envelop gaat met een echte postzegel erop. Samen gaan we de brief ook in de brievenbus doen. We moeten ook goed kijken in welke gleuf hij moet.

Bij het volgende thema gaan we heel veel verschillende spelletjes doen met cijfers, ook zullen we veel oefenen met het schrijven van cijfers.

’s Middags beginnen we met een activiteit in de kring. Daarna gaan we spelen in de hoeken. We mogen zelf kiezen wat we gaan doen. Er zijn veel verschillende hoeken en ontwikkelingsmaterialen waaruit we kunnen kiezen. Timmertafel, blokkenhoek, huishoek, nagels lakken, computer, leeshoek, puzzel, technisch lego en nog veel meer.

We spelen ook nog buiten. Het is al vaak mooi weer geweest. Dat is fijn want dan kan de zandbak open!