Beste belangstellenden,

Groep 3 heeft op dit moment 25 leerlingen en werken met juf Ducie of met juf Tanja. Wij doen in de groep goed ons best met het werken in de klas, plein of gymzaal.

Elke dag beginnen we met het lezen. We doen dit aan onze tafel in ons eigen leesboekje of in een woordrijboekje. We lezen dan al letters en woorden die we al hebben geleerd in de eerste weken op
school! Wat zijn we er trots op dat we al zoveel letters kennen!

Hierna wordt er een Bijbelverhaal verteld, gezongen en wisselen we vaak even nieuwtjes uit. Omdat lezen in groep 3 speerpunt is, gaan we daarna weer aan het werk met lezen. Elke 2 dagen leren we een nieuwe letter aan. Na de pauze gaan we rekenen. We tellen, we splitsen, we leren hoeveelheden bij meten en wegen. Daarna staat schrijven op het programma. We proberen de letters zelfs al aan elkaar te schrijven.

’s Middags lezen we nog een keer, we oefenden ook met het schrijven van de cijfers. Verder hebben we verkeer, muziek, tekenen, wereldoriëntatie, Engels, gym en knutselen. Gelukkig kunnen we tussendoor ook nog lekker buiten zijn, terwijl we de Daily Mile rennen.

U merkt….een vol programma, maar we werken met veel lol en  we zijn met veel plezier bezig!

Groeten van alle kinderen en de juffen.